Изпълнителният директор на БФС - Борислав Попов говори пред медиите след

...
Изпълнителният директор на БФС - Борислав Попов говори пред медиите след
Коментари Харесай

Борислав Попов: Преживял съм много митинги, хората имат право да протестират

Изпълнителният шеф на БФС - Борислав Попов приказва пред медиите след срещата в Министерството на младежта и спорта с представители на изключените 145 клуба от футболната централа.

Според него по-важното за БФС е да усеща поддръжката на своите гласоподаватели - футболните клубове, а не на футболната общност като цяло.

" Искам първо да благодаря на министър Илиев за реакцията и даването на стадион " Васил Левски ". Искам да бъда пределно явен. Стадион " Васил Левски " е деклариран за квалификацията още първоначално. За целия цикъл от домашен мачове. Възникването на обстановката за смяната и за затворените порти идва от админа на европейската подготовка. Да, ние администрираме нашия футбол, само че интернационалните квалификации ги управлява УЕФА. Тя предписа футболната среща да се играе при затворени порти. Ние също поносим репутационни вреди от българските жители. Органът, който управлява, взема решение. Ние би трябвало да се съобразяваме с него ", стартира Борислав Попов, след което показа дали БФС би приел предлагането на ММС въпросът с изключените клубове да се преглежда от самостоятелна трета страна.

" БФС има групов орган на ръководство. Когато пристигна писмото от министерството, би трябвало да бъде импортирано в Изпълкома. Не мога да го взема еднолично. Аз нямам право на глас в Изпълкома, не съм определен. Никой в никакъв случай в БФС не е забранявал на децата да играят. Децата могат да играят във всички шампионати, които не са държавни шампионати. Във всички останалите детските школи могат. Не е належащо да си член на БФС, с цел да си покажеш достиженията. Това беше обяснено. Диалогът беше доста изострен. Направи Ви усещане, че госпожа Дашева и моята сътрудничка излязоха. Разговорът излезе надалеч отвън рамките на положителния звук.

" Аз споделих, че съм претърпял доста манифестации. Хората имат право да стачкуват, само че би трябвало да е в границите на законите. Неслучайно загатнах България - Англия, България - Хърватия, полицайката, която получи тежкото пострадване в очите. Всички футболни почитатели, които желаят да си изразят митинга законно, никой не може да ги спре. Ние сме правова страна ", показа Попов. На въпрос дали БФС усеща поддръжка, той отвърна:

" Може би е значимо дали БФС усеща поддръжка от гласоподавателите си - клубовете. Футболът е обществен феномен. Опитваме се да получим поддръжка, само че не във всички случки получаваме доброжелателност и разговор. Има разминаване в някои позиции ".

" На 30 октомври, без да питаме Столична дирекция на вътрешните работи, идва писмо две страници, в което има предпоследен абзац, в което се споделя, че би трябвало да преместим мача отвън София. Това е от способния държавен орган и го изпратихме мигновено в УЕФА. От там взеха това решение. Те също дават отговор за сигурността на мачовете. Ще дойдат най-малко двама офицери. УЕФА прати писмото въз основата на риска, изложен от държавния орган и предложи мачът да се организира при закрити порти в Пловдив. Веднага направихме настояването и знаете сагата. Как разбирате под рекомендация, като написа, че следва да извършите еди какво си. Дали ще извършите каквото си желаете, или ще извършите рекомендацията. Заявих, че този стадион е деклариран при започване на квалификациите. Ние уведомихме УЕФА, че Пловдив отхвърля. УЕФА ни попита за вероятни варианти, като в Пловдив не може (така пристигна опцията Кърджали) ", сподели Попов.

" Защо смятате, че някой се оправдава, когато акцентира същинските обстоятелства. Ние ги казахме. Прочетете ги обстоятелствата в уеб страницата. Смятате, че някой може да се обади на орган и да промени нещо. Аз съм назначен на работа, мен могат да ме уволнят когато и да е. Може и да си потегли, нямам никакъв проблем. Тръгвал съм си от осем работи до този миг ", приключи той.
 Боби благодари на кмета на Кърджали и отсече: Футболът е за наслада на последователите
Боби благодари на кмета на Кърджали и отсече: Футболът е за наслада на последователите

" Трябва да се играе на най-хубавите игрища "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР